Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

- Det vil åpne seg muligheter for gode kjøp

Hvordan er egentlig jobben som porteføljeforvalter i disse turbulente dager?

- Det er på mange måter dette vi lever for! Ikke nødvendigvis at børsene verden over går ned, men tryggheten i at vi har gjort grundige og gode analyser og de mulighetene denne volatiliteten innebærer. Våre investeringer sover aldri, men som forvalter sover jeg godt om natten selv om markedene skjelver.

Hvordan tolker du siste dagenes hendelser i markedet, særlig i Asia har vi jo sett kraftige korreksjoner?

- Aksjemarkedet har åpenbart et behov for å ventilere ut en oppgang som har gått utover fundamentale forhold. Det er ikke første gang vi ser det, men det som blir tydelig for mange nå er hvor skjør denne oppgangen faktisk har vært. Nedgangen i Tokyo var den største siden 1987 og er mer sammensatt enn kun rentehevingen av sentralbanken i forrige uke, hvor mange har lånt billig i yen for å kjøpe amerikanske tek-aksjer dyrt. Nedgangen i Seoul, som var den kraftigste siden oktober 2008, var primært sterkt drevet av uro for en bredere tek-nedgang i USA. Vi så blant annet koreanske tek-giganter som Samsung Electronics og SK Hynix Chip miste nærmere 10 prosent av selskapsverdien på kort tid.

Hvilke endringer gjør dere nå, gitt siste dagers hendelser i markedet?

- For oss endrer ting seg ikke så veldig mye på kort sikt. Vi har ikke igangsatt noen nye handler enda, men det kan raskt endre seg og reaksjoner i markedet som det vi har vært vitne til nå åpner ofte muligheter for gode kjøp. Det vi ser etter nå er sektorer og enkeltselskaper hvor fallene har vært større enn endringene i de fundamentale forholdene skulle tilsi. Da har vi en mulighet til å rotere porteføljen og å heve kvaliteten uten å fire på avkastningskrav eller oppsidepotensiale.

Så det er ikke en direkte link mellom enkeltmarkeder og aksjene i porteføljen?

- Korrekt. Det er ofte en misforståelse rundt dette. Ta Kina, for eksempel, hvor avkastningen har vært svak over tid, men hvor våre investeringer har gjort det ca. 20 prosent bedre enn Kina-indeksen. Vår Kinaeksponering har derfor vært en positiv bidragsyter selv om markedet har falt kraftig. I India har vi opplevd det motsatte, hvor markedet har gjort det bra over tid men hvor våre selskaper har underprestert mot indeks.

Hvordan vil dagene fremover se ut nå? Hvor vil dere legge inn den største innsatsen?

- Dager som dette gir oss alltid en sjanse til å ta en ny titt og forhåpentligvis gjøre noen gode kjøp, men endre kurs gjør vi ikke! Vi holder oss til investeringsstrategien vår, rebalanserer hvis det har vært store utslag hvor vi vil selge noe av det som har gjort det uforholdsmessig bra, og kjøpe det som har hengt etter uten grunn. Fokuset er fortsatt på den langsiktige og fundamentale utviklingen i selskapene vi eier. Per i dag er kontantbeholdningen i porteføljen under 2 prosent da vi allerede ser attraktiv oppside i porteføljen, også i et historisk perspektiv.

Hold hodet kaldt: Husk å ta kontakt med din rådgiver eller ring Kundeservice på 51 80 39 00 om du lurer på noe rundt siste dagers bevegelse i markedet.

Børs

Børskonsentrasjon: Et viktig tema for investorer

Et stadig mindre antall aksjer driver avkastningen i globale aksjemarkeder. Hva betyr dette for ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Børs

Juli: Vaklende opptur i markedene

De globale aksjemarkedene hadde en god juli-måned, men det var likevel en del uro. De store ...

Fall i markeder og kriseoverskrifter i avisene – hva skjer?

Markedene faller kraftig i Asia i dag med Japan ned over 12 prosent og Korea ned over 8 prosent. ...

Alexandra Morris: Vær på vakt for hva som skjuler seg under det stigende aksjemarkedet

Globale aksjer fortsatte oppgangen i andre kvartal, men det er færre aksjer som står for ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up