Hopp til hovedinnholdet
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Markedsoppdatering 23. mars: Uken starter ned

  • Markedsuroen fortsatte forrige uke og sendte S&P500 og Oslo Børs ned hhv. 15 prosent og 0,9 prosent. Denne uken startet med at Oslo Børs falt 4 prosent fra start.
  • Markedene var mer positive på fredag. Kredittpåslagene gikk noe inn og valutaene steg mot såkalte trygge valutaer (men ikke den norske kronen som falt senere på dagen)
  • Oljeprisen er ned 62 prosent hittil i år, og er nå på sitt laveste nivå siden 2003. Dette skyldes delvis kollapsen i NOK, som er rekordlav mot dollar.
  • Presset på norskekronen fortsetter, til tross for at Norges Bank kunngjorde at de vil gripe inn i markedet og kjøpe kroner når det trengs.
  • Likviditeten i det norske pengemarkedet ble noe bedre fredag på grunn av tiltak fra Norges Bank og håp om at Statens Obligasjonsfond snart vil være operative i markedet.
  • Kredittpåslaget på norske bankpapirer gikk ned med mellom 20-40 bps.
  • Den meksikanske sentralbanken kuttet overraskende renten med 50 bps.
  • I løpet av bare noen måneder har COVID-19 sendt verdens markeder i fritt fall, og mange land stenger grenser og byer.
  • I den amerikanske kongressen klarte ikke demokrater og republikanere å bli enige om hvordan pengene i den utvidete hjelpepakken skal fordeles. De er enige om å doble beløpet som ble offentliggjort forrige uke til 2 billioner dollar, 10 prosent av BNP. Store amerikanske selskaper har i snitt penger til 7 måneders drift, så det forventes at de vil klare seg gjennom krisen. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle for mindre bedrifter. Uenigheten i Kongressen handler nå om hvordan de kan sikre at pengene går til de som trenger dem.
  • Alle ser ut til å være enige at verden er på vei inn i en resesjon, og hovedscenarioet er at den vil bli dyp (men kortvarig), og at volatiliteten og usikkerheten vil fortsette til vi ser en positiv utvikling i antall døde av koronaviruset. Bærekraftige selskaper vil overleve, men ikke alle selskaper generelt.
  • Fallet i aktiviteten i Kina i februar var det største siden kulturrevolusjonen. I Norge steg arbeidsledigheten fra 2,3 til 5,3 prosent på en uke. USAs finansminister Steve Mnuchin forventer at arbeidsledigheten vil øke 20 prosent i USA dersom man ikke setter inn tiltak, opp fra 3,5 prosent i februar. 

Oppsummering for Fondene

  • Ingen store endringer
  • Brukte oppturen i markedene forrige uke til å justere posisjoner.

 

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Hold deg oppdatert

Vi vil jevnlig publisere markedsoppdateringer, spareråd og relevant innhold. Abonner på SKAGENs nyheter så får du oppdateringene rett i innboksen.

Abonner på nyheter arrow_right_alt
Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up