Hopp til hovedinnholdet
Fond chevron_right
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

3 min lesing

Markedsoppdatering 31. mars: Positive signaler for første gang på lenge

  • Oslo Børs var opp 3 prosent i går, og oppgangen fortsatte i morges, både i Norge og flere europeiske land.
  • Dow Jones og S&P 500 var opp henholdsvis 3,3 og 3,4 prosent i går. Dette er et slags svar til Donald Trumps utvidelse av reglene om at amerikanere må holde seg hjemme og holde avstand til andre. Trump har gått bort fra planen om å åpne samfunnet før påske.
  • Oljeprisen hadde en tøff dag i går og nådde sin laveste pris siden 2002. Et fat olje endte på 22,8 dollar fatet i går. Det ser ut til at tirsdag blir bedre etter at oljeprisen steg 3 prosent før klokken 11.
  • Som et svar på oljeprisen har den norske kronen steget mot andre store valutaer.
  • Norges Bank øker sine daglige kjøp av kroner fra 1,6 til 2 milliarder kroner. Dette bør ikke ha stor innvirkning på valutakursene. Dette gjøres kun fordi oljepengebruken øker.
  • For første gang på lenge kommer det positive økonomiske nyheter. Kinesiske selskaper melder om økt økonomisk aktivitet etter at de begynte å hente seg inn etter COVID-19 stengningen. Kinas samlede PMI, som viser aktiviteten på tvers av tjenestesektoren og fabrikker, har steget til 53 etter rekordlave 28,9 i februar. Det er bedre enn økonomer har forventet. Løftet i PMI til over 50 viser månedlig vekst i stedet for nedgang. Begge sektorer rapporterer om økning:
    • Industri PMI: Opp til 52 i mars, fra 35,7 i februar.
    • Tjeneste PMI: Opp til 52,3 i mars, fra 29,6 i februar.
  • Det er selvfølgelig tidlig ennå. Økningen kan delvis skyldes det brå fallet i februar. Og PMI er "soft data" som er avhengig av hva innkjøpssjefene rapporterer inn.

Oppsummering for fondene

  • Ingen store endringer
  • Likviditeten i fondene er god med solid kontantbeholdning og likvide porteføljer.

 

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Hold deg oppdatert

Vi vil jevnlig publisere markedsoppdateringer, spareråd og relevant innhold. Abonner på SKAGENs nyheter så får du oppdateringene rett i innboksen.

Abonner på nyheter arrow_right_alt
Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up