Hopp til hovedinnholdet
Sparing i fond chevron_right
Rådgivning chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakt oss chevron_right
Bærekraft chevron_right
Om oss chevron_right
Arrangementer chevron_right

Innholdet på denne siden er markedsføring

2 min lesing

Markedsoppdatering onsdag 18. mars: Kraftige tiltak men mer forventes

  • De store markedssvingningene fortsatte tirsdag. På et tidspunkt steg amerikanske dollar nær 2 prosent mot euro, noe som er svært sjelden og et tegn på et stresset marked hvor alle ønsker å sikre at de har nok dollar.
  • Den amerikanske sentralbanken Fed satte inn nye aggressive tiltak tirsdag for å sikre at markedene fungerer, og fant frem noen av verktøyene fra finanskrisen:
    • De relanserte en såkalt Primary Dealer Credit Facility hvor store finansinstitusjoner (24 banker) får tilgang til kortsiktige lån mot pant i obligasjoner og aksjer som sikkerhet for lånene.
    • Fed vil også lansere en Commercial Paper Facility som kan gi lån til amerikanske selskaper i et forsøk på å medvirke til bedre likviditet i det 1,1 billioner USD store markedet for kortsiktige verdipapirer. Amerikanske selskaper bruker slike verdipapirer (Commercial Papers) for å finansiere sine løpende utgifter, som lønninger.
  • Det norske penge- og interbankmarkedet fungerer ikke så godt. Det er dårlig likviditet i pengemarkedet. Markedsaktørene forventer at Norges Bank skal gjøre mer, både øke tilførselen av likviditet til bankene og kutte styringsrenten mer, gjerne helt ned til null. Det er også forventinger til en relansering av Statens Obligasjonsfond som ble brukt til å tilføre bedrifter likviditet vi obligasjonsmarkedet.
  • Regjeringer legger stadig mer penger på bordet:
    • President Trump lover 1 billion dollar, 5 prosent av brutto innenlands nasjonalprodukt (BNP) til støtte til næringslivet. Det er også foreslått å gi alle innbyggere 1000 dollar i kontanter. Storbritannias statsminister Boris Johnson legger enda mer penger per person på bordet, total 350 milliarder pund. Alle G7-land har kommet opp med tilsvarende pakker.

Oppsummering for fondene

  • Bruker tilgjengelig likviditet til å investere i gode kjøp
  • Gjennomfører mindre justeringer i porteføljene

PS: Som langsiktige investorer har vi opplevd både opp- og nedturer i markedene mange ganger. Markedene har alltid steget etterpå, så tålmodighet er avgjørende. Har du spørsmål til investeringene dine ta kontakt med rådgiveren din.

Snakk med oss

Vi er her for å hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha. Ta kontakt med oss på:

 

Hold deg oppdatert

Vi vil jevnlig publisere markedsoppdateringer, spareråd og relevant innhold. Abonner på SKAGENs nyheter så får du oppdateringene rett i innboksen.

Abonner på nyheter arrow_right_alt
Koronavirus

Markedene i november: Veksten holdt nesten hele måneden

Den kraftige veksten i de globale aksjemarkedene preget store deler av november, helt til en ny ... Les saken nå arrow_right_alt

Mer fra Koronavirus

- Et merkelig år

Hva har vi lært etter det spesielle året 2020? Pandemien har minnet oss på hvor sårbare vi egentlig ...

Små selskaper, stor avkastning?

I sommer skrev jeg om det rekordstore gapet mellom vekst- og verdiaksjer. Etter at nyheten om en ...

Slik kommer du over seksmåneders-veggen

I over seks måneder har vi levd med utfordringene fra den globale pandemien. Denne milepælen er ...

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalternes dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det kan være risiko knyttet til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før investering anbefales kunder å sette seg inn i nøkkelinformasjon og prospekt som inneholder nærmere informasjon om fondet egenskaper og kostnader. Informasjonen finnes på www.skagenfondene.no. SKAGEN AS forvalter fondene etter avtale med Storebrand Asset Management.

keyboard_arrow_up